Werken met de app

Wil je met behulp van de app je teamsamenwerking en -resultaten verbeteren? Dat is heel eenvoudig. Hieronder volgt een stappenplan om samen met je team met de app aan de slag te gaan.

Aan de slag in 5 stappen

1. Maak een teamaccount aan
Voordat je met je team kunt werken met de app moet één persoon een teamaccount aanmaken. Ga naar teamaccount aanmaken.

2. Registreer je voor de app
Voordat je met de app kunt werken moet elk teamlid een persoonlijke account aanmaken door zich te registreren. Maak jouw persoonlijke account aan. 

3. Plan 10 minuten aan het eind van je samenwerking/overleg
Plan 10 minuten in aan het einde van je samenwerkingsmoment/overleg. Elk teamlid start dan de app en vult vragen in via ‘bijeenkomsten’.

4. In gesprek over de scores
Elk teamlid ziet zijn eigen score, de score van het team als geheel en de laagst en hoogst gegeven score per activiteit. Ga in gesprek over de verschillen in scores (zie uitleg onderaan deze pagina).
Hoe kan het dat iemand uit het team ‘organiseren’ met een 1 waardeert en een ander teamlid met een 4? Zoek samen naar voorbeelden waarop die scores zijn gebaseerd.
Let op: het gaat om beleving, dus alle scores zijn goed!
Trek samen conclusies: waar wil je als team de volgende keer meer aandacht aan besteden?

5. Bespreek de tips en maak afspraken
In de app zijn tips (i) opgenomen. Bespreek de tips bij de activiteiten waaraan je een volgende keer meer aandacht wilt besteden. Zijn de gegeven tips niet behulpzaam? Onderaan kun je door naar ‘alle tips’. Wellicht vind je dan een tip die wel helpt.
Maak concrete afspraken over:

  • wat ga je de volgende keer doen,
  • hoe ga je dat doen,
  • wie gaat dat doen.

Uitleg bij de scores
De ontwikkelruimte is het meest ideaal als de vier activiteiten zo goed mogelijk in balans zijn en de scores zo hoog mogelijk zijn. Je kunt beter op alle vier de activiteiten net over de helft scoren dan op 2 activiteiten bijna maximaal en op 2 heel minimaal. Hieronder staan 3 voorbeelden.

Figuur 1: Te veel reflecteren

Team_app_score1

 

Hier zijn de vier activiteiten niet in balans. Dit team mag wat minder reflecteren en meer aandacht besteden aan de andere drie activiteiten.

Het lijkt erop dat dit team hun vragen en oplossingen vanuit alle mogelijke invalshoeken bekijkt en daardoor moeilijk tot actie komt.

 

 

 

Figuur 2: Optimale ontwikkelruimte

Team_app_score13

 

 

Dit team heeft een goed gebalanceerde en grote ontwikkelruimte.

Het lijkt erop dat in dit team de kwaliteiten van de teamleden maximaal tot hun recht komen, waardoor ze als team de beste resultaten boeken.
Teamleden voelen zich vrij in te brengen wat ze willen inbrengen en ze voelen zich uitgedaagd. Ze kunnen een constructief conflict met elkaar aan en durven te experimenteren.

 

Figuur 3: Te weinig toekomst creëren

Team_app_score12

 

Ook hier zijn de vier activiteiten niet in balans. Dit team wordt effectiever als ze meer aandacht aan toekomst creëren gaan besteden.

Het lijkt erop dat dit team hard werkt, maar daarin de focus verliest en hun klant of doelgroep uit het oog verliest.