Teamontwikkelruimte in praktijk

team2Hoe werkt teamontwikkelruimte nu in de praktijk? We bestuderen twee teams in de praktijk. Het ene team werkt fijn samen en is heel tevreden over hun resultaat. Terwijl het andere team niet zo lekker samenwerkt en niet erg tevreden is over hun resultaat.

Beide teams bestaan uit vier personen. Team A bestaat uit vier opleidingskundig adviseurs in opleiding. Zij volgen de deeltijdopleiding Opleidingskunde aan de HAN. Zij ontwerpen een leeromgeving voor een klant. Team B bestaat uit vier opleidingskundig adviseurs die samen een leerwerktraject voor een klant ontwerpen. Kortom: de groepen en vraagstukken lijken op elkaar. Het betreft een complex vraagstuk. Beide teams moeten een maatwerk oplossing ontwerpen, en dus iets nieuws met elkaar bedenken.
Team A is aan het einde van hun samenwerking heel tevreden daarover en ook over hun product. Ze hebben het idee dat ze samen tot een veel beter resultaat zijn gekomen dan ze alleen ooit hadden gekund. Team B is aan het einde niet zo tevreden over hun samenwerking en ook niet over hun product. Zij hebben het idee dat ze alleen wellicht nog een beter resultaat hadden opgeleverd.
We interviewden van beide teams alle vier de teamleden. De uitkomsten daarvan zijn samengevat in onderstaande tabel.

TabelTeam210314

Overzicht van twee teams